THEMAMIDDAGEN – ZORG VOOR HET LEVEN

We hebben er allemaal mee te maken. We maken ons zorgen en hebben ook zorg nodig. Vanaf onze geboorte tot onze laatste levensdag. Gezondheid is een groot goed en we hopen dat lang gezond te blijven. 

Wilt u ook graag meer weten over gezond ouder worden? Of alles financieel goed geregeld is? Wat de nieuwe mogelijkheden zijn in de palliatieve zorg? Wees dan welkom op deze themamiddagen.

We leven helaas in een steeds jachtigere wereld. Omzien naar elkaar en opmerken dat familieleden of mensen in onze omgeving zorg en hulp nodig hebben wordt steeds problematischer. Levenspartners moeten samen werken om rond te kunnen komen en de prestatiemaatschappij vraagt steeds meer van ons.   

Als kerk merken we dit ook op en we willen met elkaar graag ons steentje bijdragen. We willen graag omzien naar, verbinding leggen en in contact komen met de bewoners van het dorp, van betekenis zijn voor elkaar, eenzaamheid doorbreken en aansluiten bij de behoeften in onze lokale samenleving. Gehoor geven aan onze gezamenlijke roeping ‘om te zien’ naar onze naasten en mogelijkheden te ontplooien de ‘blijde boodschap’ in navolging van Jezus inhoudelijk zichtbaar te maken op de plaatsen waar wij mogen komen. 

Daarom hebben de zes kerken[1] van Ternaard, Holwerd en Blija zich gevonden in een gezamenlijk missionair-diaconaal project. Sinds de eerste vergadering in juni jongsleden zijn de voorbereidingen gestart en de eerste stappen zijn gezet. Inmiddels zijn er 4 woensdagmiddagen gepland waarop wij u van harte uitnodigen naar toe te komen. Dat zijn: 10 januari 2024 (in Holwert) , 31 januari 2024 (in Blija), 21 februari 2024 (in Holwert) en 13 maart 2024 (in Blija). Alle middagen beginnen om 14.00 uur en vinden plaats in de MFA van Holwert en Blija. 

De middagen zullen laagdrempelig van karakter zijn en gericht op alle bewoners en inwoners uit onze dorpen. Tijdens de middagen zal een specialist ons meenemen naar één van de gekozen thema’s door middel van een interactieve lezing. Aansluitend gaan de geïnteresseerden en bezoekers met elkaar in gesprek over het thema. Alle geïnteresseerden krijgen na afloop de gelegenheid aan te geven of ze behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek over het thema dat aan de orde was.   

De gekozen thema’s zijn de volgende: (Middag 1) Gezonde levenswijze/preventieve gezondheidszorg/mantel-wijk-thuiszorg. (Middag 2) Wilsbekwaam en wilsonbekwaam. Wat kun je van tevoren doen en vastleggen? Erf- en familierecht en notariële zaken. 
(Middag 3) Palliatieve zorg rondom kwetsbare momenten in het leven, bij het ouder worden, ziekten en levenseinde. (Middag 4) De laatste fase van ons leven en het overlijden, geestelijke en maatschappelijke ondersteuning, uitvaart en ceremonie.

Heeft u geen vervoer en wilt u graag naar deze middagen toekomen? Neemt u dan contact op met Alie, 06-21490033 (voor Holwert) en 
Mirjam, 06-38066796(voor Blija). U kunt ook een mail sturen naar zorgvoorleven@outlook.com

De organisatie is in handen van genoemde kerkelijke gemeenten en zij zullen proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Noteer de middagen alvast in uw agenda. 


[1] Doopsgezinde Gemeente Holwerd-Blija-Ternaard, Protestantse Gemeente Holwert en de Protestanste Gemeente Ternaard, de Hervormde Gemeente Blija-Hogebeintum, de Gereformeerde Kerk Blija (De Haven) en de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) Blija e.o.